Redőny

Profi Kömmerling ablakok és Kömmerling ajtók közvetlenül Önnek! - Berettyó Ablak Kft. Viszonteladó partnerek jelentkezését várjuk!

Külső tokos redőnyök

Ezeknek az egyik legegyedibb előnye, hogy akármilyen nyílászáróra egyszerűen felszerelhetőek. A szerelés történhet a nyílászáró beépítése után közvetlen, de akár utólag is. Mivel a redőny az ablak külső oldalán található, nem alakulhat ki hőhíd, ennek következtében nem igényel külön hőszigetelést.
Színével és változatos formavilágával nagymértékben emeli a lakóházak homlokzatának igényes kinézetét, esztétikai imázsát.

Műanyag redőny (külső tokos)

Ez a típus lemezből hajlított tokvéggel rendelkezik, melynél a henger forgása acélcsapszegen történik.
A lefutósín egy vastag műanyag profilból áll.
A redőnytok gyárilag festett Lindab lemezből van hajlítva, és látható külső ütközővel is el van látva.
A tok és a lefutósín fehér és sötétbarna színben is megrendelhető, a lamellákat azonban többféle színben kérheti.


Alumínium redőny (külső tokos)

Az alumíniumból készült redőnyök rendkívüli hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal tehetik a tulajdonosok életét sokkal nyugodtabbá. Ez a régi típusokat tekintve sokkal jobb hőszigetelést biztosít, nyáron pedig igazán kellemes hűvöst garantál. Szilárdságának hála a betörések ellen is védelmet nyújt, és csökkenti a beáramló külső zajokat, zavaró hangokat. Ezek az alumínium redőnyök agy színválasztékban állnak rendelkezésre, Ral színskála szerint bármilyen színben kérhetőek illetve elérhető faerezetmintás alumínium redőny is. Az alumínium alkatrészeket színterezéssel felület kezelik a tartósság biztosítása érdekében. A lamellák belsejében poliuretánhab található, ez biztosítja a hő- és hangszigetelést. A lefutó sínekben kefés betét csökkenti a zajt és megakadályozza a por beszivárgását. Az alumínium redőnyök acél tengelyekkel vannak felszerelve.
Működtethetőek gurtnival áttételes kézi hajtóművel vagy elektromotoros meghajtással is. Ezek a tulajdonságok az egyedi profizmusra vallanak.


Vakolható tokos redőnyök (külső tokos)

A külső tokkal rendelkező vakolható redőnyök műszakilag azonosak a külső tokos redőnyökkel. A különbség azonban abban rejlik, hogy a felső redőnytok a falba el van rejtve. Csak a redőnytok alsó része látszik ki, mely egyben a szerviznyílás is.
Ezeknek a kvalitásoknak köszönhetően ár az épület tervezésénél, de legkésőbb a nyílászárók beszerelésénél figyelembe kell venni a redőny helyigényét és ennek megfelelően biztosítani kell a redőnytok rejtett elhelyezhetőségét.
A tok rendelkezik egy külső éllel, mely biztosítja a homlokzati hőszigetelő anyag felfogását. A külső tokos redőnyökhöz hasonlóan ez a modell az ablak külső oldalán helyezkedik el, tehát nem alakulhat ki hőhíd, ami miatt az egész rendszer nem igényel külön hőszigetelést. A vakolható tokos redőnyök használhatóak műanyag és alumínium redőnyöket tekintve is.

Felső tokos redőnyök (beépített, nem külső tokos!)

A felső belsőtokos modell a nyílászáró tetejére van felszerelve, így azzal egyidejűleg kerül beiktatásra. Az épület tervezésénél és a nyílászáró gyártásánál is figyelembe kell venni a redőny méreteit és ennek megfelelően kell biztosítani a helyet.
Itt nem a a külső oldalon helyezkedik el a redőny, ezért a hőszigetelés kialakítása szükséges a hőhíd teljes elkerülése végett, a redőny tok belső részében polisztirol szigetelő anyag kap helyet. A modell szerviznyílása a lakásban helyezkedik el. Ezek alkalmazhatóak műanyag és alumínium típusokat tekintve is.


Referenciák

ref1

ref2

ref3


Partnereink